Burger King velger Publicis i Skandinavia

Etter en omfattende gjennomgang av sine byråforbindelser, har Burger King valgt Publicis som partner på media, reklame og PR i Skandinavia. 

Burger King konsoliderer alle sine byråinnkjøp på tvers av reklame, media og PR. Publicis får ansvaret for å forvalte merkevare, omdømme og markedsaktiviteter for kjedens 276 restauranter i Skandinavia.

- Vi har store ambisjoner for vår virksomhet i Skandinavia. Ved å samle alle byråtjenestene våre hos Publicis, får vi én dedikert partner som deler våre ambisjoner og som sikrer at vi blir ledende i vårt markeds- og kommunikasjonsarbeid, ikke minst innenfor digitalisering av vår virksomhet, sier Steen Puggaard, administrerende direktør i Burger King Skandinavia.

Sent på året 2020 fikk Burger King Skandinavia nytt eierskap og ny ledelse. Det siste året har Burger Kinggjennomført en omfattende evaluering av alle sine forretningsforbindelser, inkludert byrårelasjonene.

- Vi har hatt mange gode byråforbindelser i Skandinavia, men ingen kunne vise til bedre resultater og tilby en mer fremtidsrettet byråleveranse enn Publicis. Som eksisterende byrå i Norge har de hjulpet oss med å bygge en solid markedsposisjon, og derfor var det naturlig å utvide samarbeidet med dem til å omfatte alle tre land. Vi endrer byråoppsettet i løpet av 2022 med respekt for eksisterende avtaler, sier Puggaard.  

- Burger King er en av verdens mest ikoniske merkevarer, og at vi nå etter flere års samarbeid i Norge får utvide dette til også å gjelde Sverige og Danmark er selvfølgelig utrolig stas. Alle vi som har jobbet med dem en stund vet at de tør å være lekne og utfordrende i kommunikasjon og markedsføring, så dette er en oppgave vi tar fatt på med entusiasme. Med over 20 millioner gjester i året, og flere millioner flammegrillede Whoppere som finner veien til Skandinaviske ganer er det også en merkevare veldig mange har et forhold til. Krevende men gøy, og en fjær i hatten at vi nå får mer ansvar, sier Håvar Sesseng, konsulent i Publicis Kitchen og kundeansvarlig for Burger King i Skandinavia  

- At Burger King i tillegg er stor og viktig arbeidsgiver som er mange unges første møte med arbeidslivet og er gode på inkludering og mangfold, gjør dem ekstra motiverende å arbeide med, supplerer Rolf Aaneland, leder for Publicis MSL og ansvarlig for PR

Oppretter "byrå i byrået"

For å betjene Burger King i Skandinavia, har Publicis opprettet et tverrfaglig team under navnet «Publicis King», som samler kompetansen på tvers av Starcom, Kitchen og MSL.

- Vi har lenge jobbet etter denne modellen med Burger King i Norge, og det har gitt sterke resultater for både forretning og merkevare. Tiden da man jobbet med reklame, media, digital og PR som separate disipliner er etter vår mening forbi. Gjennom vårt byråoppsett fjerner vi siloene mellom fagområdene og kommer tettere på kundens forretning i alle ledd. Teamet vi bygger er et skreddersydd oppsett tilpasset Burger King sine behov, og blir et felles team på tvers av Skandinavia. Det er rett og slett en smartere måte å organisere arbeidet på som gir både bedre effekt og effektivitet, slik vi allerede har sett i Norge, sier Peder Mittet, CEO for Publicis i Norge.

Kundeforholdet vil ledes av Håvar Sesseng fra Publicis Kitchen. Med seg får han blant andre Rolf Aaneland og Elena Gonder fra Publicis MSL, Roar K. Aarhus fra Publicis Starcom, samt Felicia Constant som prosjektleder. Kreatører er Hans-Martin Rønneseth & Thomas Askim, Torkel Sveen & Ola Øvrelid. Kundeansvarlige for media i Sverige og Danmark er hhv. Danish Rehman (Publicis i Sverige) og Bettina Hammerlev (Publicis i Danmark).